News: Anti-exemple care ne fac să nu fim mândri că suntem ROMÂNI !!!


Din păcate, în multe ţări, mai ales din Europa, majoritatea persoanelor nu au o părere bună despre poporul nostru. Fără a încerca să ne cunoască, să vadă bunătatea, căldura, hărnicia, loialitatea, eroismul poporului român, suntem etichetaţi şi judecaţi pe baza faptelor condamnabile ale câtorva conaţionali. Nu e corect, ştiu, iar cei ce au reuşit să treacă de prejudecăţi, au fost profund impresionaţi de tot ceea ce înseamnă a fi român. Mulţi dintre noi fac aceeaşi greşeală scuzându-se prin a arăta cu degetul spre rromi, cum că ei ar fi aceia care ne-ar strica renumele de român, lucru deasemenea incorect! Am cunoscut mulţi rromi admirabili!


În aceeaşi situaţie se află şi firmele care fac servicii de transport internaţional şi coletărie, cazul firmei noastre. Ne străduim din răsputeri să servim clienţii în cele mai bune condiţii şi la cele mai înalte standarde, facem multe compromisuri pentru a încerca să îi mulţumim pe toţi, dar acest lucru nu e posibil în totalitate – ori datorită naturii firii umane şi nevoilor diferite – ori datorită unor greşeli, erori ce pot să survină deoarece trebuie să fim realişti şi să recunoaştem faptul că nu suntem roboţi iar a greşi este omenesc – ori datorită egoismului şi incorectitudinii unora…


Unele persoane nu vor să înţeleagă, nici măcar nu îi interesează că sensul transportului de colete este de a ne ajuta între noi, noi cei plecaţi, cu familia rămasă acasă şi nu pentru a face bani ilegali pe spinarea oamenilor de bună credinţă. Este cazul persoanei care a trimis coletul din imaginea alăturată. La controlul vamal de la intrarea în UK, organele de control au depistat nici mai mult nici mai puţin de 80 de cartuşe de ţigări în acel colet!! Inadmisibil, inuman aşa ceva! Şi cu toate astea, nu îi dezvăluim identitatea! Iar din cauza acestui individ, a avut de suferit şi imaginea noastră ca popor dar şi imaginea firmei MAXIBUS datorită întârzierilor pricinuite dar şi faptului că autorităţile au început să spargă majoritatea coletelor din autocar în căutarea de produse ilegale. Cum îi explici acest lucru omului de bună credinţă de acasă care vroia doar să trimită nişte merinde celor dragi? Urât, foarte urât! Iar, în altă ordine de idei, cine va plăti amenda usturătoare pe care a primit-o firma pentru transportatarea acestui colet? Individul care a fost în stare de aşa ceva, cu siguranţă nu, până nu va simţi repercursiunile legale ale acestui fapt!


Am dori să reamintim cu această ocazie a se ţine cont de ceea ce există afişat pe site, şi anume: “Foarte important!: Este strict interzisă introducerea în colete a produselor din tutun şi a băuturilor spirtoase, precum şi oricăror altor produse interzise prin lege. Firma noastră NU este responsabilă pentru conţinutul ilegal nedeclarat al coletelor. Persoana expeditoare va suporta rigorile legii.” … Înainte de a privi în afară şi a judeca, cred că depinde în primul rând de noi înşine, de faptele şi percepţiile noastre să avem o lume mai bună!


Ce părere aveţi despre acest lucru? Vă aşteptam cu comentarii pe facebook iar dacă v-a plăcut articolul şi aţi dori să afle şi prietenii, există un SHARE dedesubt! Vă mulţumim!