Cum ii va afecta Brexitul pe romanii care vor sa lucreze in Marea Britanie?

Marea Britanie este una dintre cele mai populare destinatii pentru romanii care cauta un loc de munca in afara granitelor tarii noastre. Numarul romanilor din Anglia este intr-o continua crestere in ultimii ani, o crestere a carui viitor este pus sub semnul intrebarii, odata cu decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana.

Mass-media britanica prezenta efectul Brexit-ului asupra lucratorilor imigranti ca fiind unul devastator, unul care sperie strainii care vor sa munceasca in Marea Britanie si care ar urma sa lase tara fara forta de munca pentru a se putea sustine.

Reporterul BBC Points West, Lee Madan, a venit in Romania cu intentia de a demonta zvonurile din presa britanica si pentru a afla cum este viata romanilor care lucreaza in Marea Britanie, pentru a vedea ce parere au romanii despre Brexit si pentru a lua parte alaturi de ei la calatoria spre Anglia in autocarele MaxiBus Travel.

Calatoria noastra ne-a dus prin intreaga Romanie, urmarind vietile oamenilor care urmau sa calatoreasca in Anglia atat in confortul caselor lor, cat si pe parcursul traseului spre Marea Britanie.Impreuna, am cautat sa aflam raspunsul la doua intrebari importante:

Mai vor romanii sa lucreze in Marea Britanie?
Cum ii va afecta Brexitul pe romanii care vor sa lucreze in Marea Britanie?

Concluzia o regasiti in videoul de mai jos: